Bøger / skønlitteratur / spænding

Pagtens vogtere


Beskrivelse


Bjørn Beltø kommer på sporet af et gammelt dokument, der fører videre til hemmeligheden om en egyptisk skat, Olav den Hellige skulle have skjult i Norge, og som en række af vogtere har holdt skjult i 1000 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2008

af

af

Per Månson

d. 9. sep. 2008

Hvis man er til historiske konspirationsromaner og har fået tempelriddere nok for en stund, er der her en rigtig thriller med aner tilbage til faraoernes Egypten og vikingerne. Omslaget er i bedste bestseller-stil med den flammende treenighed af Ankh-tegnet, runen Ty og korset.

Før Da Vinci mysteriet skrev norske Egeland Cirklens ende, der udkom på dansk i 2005 og behandler samme stof som Dan Brown. Hovedpersonen fra dengang, den nervøse albinoarkæolog Bjørn Beltø er atter på spil. I Snorri Sturlassons gård på Island opdages et gammelt manuskript, der sender Beltø med hjælpere og fjender på jagt efter en mystisk egyptisk skat, som Olav den Hellige hjembragte fra et ukendt vikingetogt ned ad Nilen. Skatten er omgærdet af koder, og turen fører fra Norge over Island og Grønland ned langs Amerika og ender i Den Dominikanske Republik. Beltø drives af videnskaben, mens en mystisk sheik med milliarder bag sig drives af samlermani. Det er en spændende og velfortalt røverhistorie, der kunne have været sand og være en bombe under de etablerede verdensreligioner. Der er meget action, men også humor og gode historier.

I forhold til de mange Dan Brown-efterfølgere har Egeland denne gang valgt en ny historisk ramme for historien.

En forfriskende fornyelse af genren med indbyggede gode vikingehistorier.