Første del af Ulrich Seidls Paradis-trilogi handler om sexturisme i Kenya og henvender sig til et voksent publikum med orientering mod moderne filmkunst og fokus på denne verdens sære, pittoreske hjørner. Samlet appellerer trilogien yderlige til alle, der værdsætter eksistentielle fortællinger med god portion forundring og smerte.
Teresa er 50+, overvægtig og på eventyr i Kenya. Hun og ligesindede kvinder er på jagt efter kontante eventyr med lokale unge strandløver, men for Teresa er det svært bare at parkere kristen, østrigsk opdragelse og smide hæmningerne. Hun møder den venlige Munga, som hun kommer til at holde af. Men da hun opdager, at forholdet kun handler om at slå hende for penge til hans familie, optræder hun kynisk og racistisk. Den østrigske filminstruktør Ulrich Seidl (f. 1952) viste allerede med gennembruddet Hundedage, 2001 blik for det bizarre. Og Paradis - kærlighed, 2012 afsøger i lange totaler et stykke tabubelagt sexlandskab med dets mosaik af begær og usikkerhed, ensomhed og længsel. En paradislængsel placeret midt i sjælens ubodelige ensomhed. Trilogiens anden og tredje del handler om tro og håb.
I en semidokumentarisk stil skildres et kultursammenstød som i instruktørens "Import/Export", 2007, og Ulrich Seidl deler syn på menneskelig dårskab med landsmanden Michael Haneke. Dog knapt så sort. Snarere registrerende, undrende.
Man krummer tæer og ser væk. Men man er hele tiden på historien og med Teresa. Et absolut must. Og det gælder hele trilogien.