Bøger / faglitteratur til børn

Pas godt på din ørkenrotte


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 18. dec. 2017

Hvordan passer og plejer du dine ørkenrotter? I denne bog kan du læse om alt, hvad du skal være opmærksom på. For alle, der ønsker at læse om og se billeder af ørkenrotter som kæledyr. Læs selv fra 9 år eller til oplæsning.

Bogen er en lille fagbog om ørkenrotter som kæledyr. Den kommer i en ny serie "Pas godt på din ...", der drejer sig om forskellige kæledyr. Bogen har hårdt omslag, der viser fotos og tegninger af ørkenrotter. Bogen har indholdsfortegnelse og stikordsregister. Teksten fortæller læseren, hvad en ørkenrotte er, og hvordan den lever i naturen, så man kan få en forståelse for, hvordan den lever i fangenskab som kæledyr, og hvordan man passer den bedst.

Bogen er gennemillustreret af fotos og tegninger, der er placeret ved teksten, som er sat med en stor og tydelig skrift. Der er anvendt en anden typografi ved billedtekster, hvor pile viser hen til de mange billeder. Flere af de tegnede ørkenrotter er humoristiske. Bogen giver et godt indblik i, hvordan man passer og plejer sine ørkenrotter - hvad man skal passe på, og hvordan man generelt håndterer dyrene. Teksten er rimelig let at læse, fordi de mange fotos hjælper med til at forstå anvisninger.

Indenfor de seneste år er der intet kommet om ørkenrotter. I 2006 kom på samme forlag og med samme forfatter bogen ØrkenrotterØrkenrotten - hedder Kurt. I 2003 kom Ørkenrotten - hedder KurtIndenfor de seneste år er der intet kommet om ørkenrotter. I 2006 kom på samme forlag og med samme forfatter bogen Ørkenrotter. I 2003 kom .