Bøger / faglitteratur

Passagen : det didaktiske og pædagogiske arbejde med kultur og æstetik : om børn og unges hverdag, liv og kultur


Beskrivelse


Om det didaktiske og pædagogiske arbejde med kultur og æstetik i folkeskole og i dagtilbud. Bogens udgangspunkt er, at forskellige begivenheder i vores liv er passager, der udvikler os. Skole og dagtilbud skal skabe disse passager for at udvikle børnene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. feb. 2015

Om det didaktiske og pædagogiske arbejde med kultur og æstetik i grundskole og i dagtilbud. Bogen er skrevet henvendt til lærere, pædagoger og studerende indenfor begge faggrupper samt ledere i skole og dagtilbud.

Bogen tager sit udgangspunkt i Walter Benjamins "Passageværket", som betragter begivenheder i vores liv, som passager eller overgange, vi skal igennem for at udvikle os. På den baggrund belyser Carlo Grevy, hvordan oplevelser i skole og fritid kan ses som passager, der forvandler os, og inspirerer sin læser til at skabe disse passager for børn i skole og dagtilbud. Bogen er bygget op over tre dele. Del 1 præsenterer bogens teoretiske udgangspunkt, del 2 giver eksempler på passager, og del 3 giver praktisk inspiration til anvendelse af pasager i det pædagogiske arbejde. Bogen kan læses i sin helhed, men også sagtens i uddrag.

Carlo Grevy viser med denne udgivelse en pædagogisk vej til at inddrage kultur og æstetik i det pædagogiske arbejde med børn. Bogen er et godt bidrag til arbejdet i både grundskolen og dagtilbud.

Forfatterens udgangspunkt til denne udgivelse er Walter Benjamins bøger Passageværket. Bind 1Passageværket. Bind 2 og Passageværket. Bind 2, som begge er oplagt supplerende læsning til denne bog både for studerende og andre interesseredeForfatterens udgangspunkt til denne udgivelse er Walter Benjamins bøger Passageværket. Bind 1 og , som begge er oplagt supplerende læsning til denne bog både for studerende og andre interesserede.Informationer og udgaver