Bøger / skønlitteratur til børn

Per Prik skal lære at læse


Beskrivelse


Per Prik har det svært med bogstaverne og med at læse. Han bliver vred og ked af det. Men pludselig står bogstaverne rigtigt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 27. mar. 2009

Bøgerne er tænkt til indskolingen, hvor de dog først vil kunne læses i slutningen af 1. klasse eller 2. klasse. Bøgerne er oplagte i en samtalesituation om de frustrationer, der opstår, inden man mestrer teknikken fx læsning, regning eller at gribe.

Hovedtemaet i de tre bøger er selvværd og den kendsgerning, at vi er forskellige. Det kommer til udtryk i de læringssituationer, Per befinder sig i mht. læsning, regning og boldspil. Per har ikke let ved nogen af tingene og bliver enten gjort til grin af klassekammerater og lærer eller han får skæld ud. Alle tre bøger om at komme videre - at gøre det, så godt man kan. Dorte Karrebæks tegninger udtrykker til fulde de stærke følelser, Per Prik gennemlever, og giver derved historierne en ekstra dimension. De korte sætninger fremmer læseforståelsen, og alligevel udfordres læseren med ord, de ikke umiddelbart kender.

Det er primært billedbøger for aldersgruppen 3-6 år, der tager fat på emnet eller også er det ungdomsbøger fra 13 år.

En oplagt anskaffelse på linje med Frøken Ignora i vandtårnet-bøgerne til brug i indskolingen, både til læsning og ikke mindst samtale om indlæring og selvværd.