Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Perlerier for begyndere


Beskrivelse


Ideer til perlesmykker, bl.a. halskæder, armbånd, bælter og hårpynt, samt kortere afsnit om dekoration af tøj med perler, smykkesten og pailletter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jette Andreasen

2008

Dette perleunivers vil især tiltale de helt unge piger. I sit spraglede og overvejende lyserøde layout er bogens målgruppe større piger, men vejledningerne er sine steder lidt snørklede, så voksenhjælp er nødvendig.

Basismaterialet er perler af enhver art, tråd, wire og små låse. På de første 60 sider vises en masse teknikker. Fra simpel trækken perler på snor til mere omfattende vejledninger i at væve og brodere med perler, lave frynser og kvaster samt tilføje karabin- og fjederlåse. Derpå følger trin-for-trin forklaringer til 25 små og større projekter. Armbånd, kæder, brocher og hårpynt ses i mange forskellige udformninger. Til hvert smykke er der materialeoversigt og en kort tekst suppleret af fotos af arbejdsgangen. Hvor teksten er indviklet, kan fremgangsmåden heldigvis aflæses af billederne. Alle projekterne ser fine og farverige ud, og der er mulighed for at finde noget i forskellige sværhedsgrader.

Bogens force er dens teknikafsnit, hvor der bliver taget hånd om alle delspørgsmål. Selve smykkerne minder i stilen om dem, der ses i Perler, pynt, pailletter, 2003.

Bogens farverige perlesmykker i mange variationer vil tiltale alle unge piger.