Bøger / skønlitteratur til børn / roman


Beskrivelse


Per og Bella er blevet far og mor til 5 dejlige hvalpe. Sune synes ikke om manden, der kommer for at købe en af hvalpene. Så får han en fiks idé.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

Mini zoom-seriens læse-let-bøger om Sune og hans glade hund, Per, er beregnet til den første selvstændige læsning i 1.-2. klasse. En lækkerbisken for 7-8-årige, der har kæledyr og især for hundeejere. Velegnet både til læsetræning og fritidslæsning.

Det er de sidste to bøger i Per-serien, siger Thorstein Thomsen. Forsiderne strutter af hundeglæde, og serien slutter med manèr. I Per skal være far (lix 8) vil Taras mor ikke have, at Bella får hvalpe, for hun er et gadekryds. Tara og Sune sørger dog særdeles snedigt for, at Bella, der er i løbetid, bringes sammen med Per. Det kommer der fem dejlige hvalpe ud af. Og Taras mor kan godt se, at de ligner Per. I Pers børn (lix 7) skal alle hvalpene sælges. En usympatisk køber bliver afvist, for pludselig vil Sune købe alle hvalpe med de penge, han fik af farmor til jul. Hans far må så efterfølgende hjælpe ham med at få afsat de fire, og den femte Sorte beholder de. Pia Dalsgaards udtryksfulde illustrationer med de sarte farver understøtter fint den lette tekst, der er sat i små afsnit, har korte sætninger og meget dialog.

Af samme kvalitet som resten af serien. Emner som hunde(hvalpe), kæledyr, venskab og hemmeligheder er populært læsestof for målgruppen.

En herlig og veldrejet historie for piger og drenge, der elsker hunde. Der er varme og humor i både ord og billeder. Anbefales til både skole- og børnebibliotek.