Bøger / faglitteratur

Peter Olesen viser rundt til sine 25 yndlingssteder i København : gå- og cykelguide


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Søren Møller

2008

En lille bog for københavnere og turister, der vil vide mere om byen og flere af dens muligheder for oplevelser på gåtur eller cykeltur.

De 25 steder er valgt både blandt steder, der i forvejen er meget kendte, som fx Den Hirschsprungske Samling, Botanisk Have og Grundtvigskirken, og steder som kun få i dag besøger, som fx Eberts Villaby, Den grønne Sti på Frederiksberg og Hostrups Have. Stederne er jævnt fordelt på Indre By, Brokvartererne og Amager. Stederne er lagt ind på 3 ruter, som vises på nogle bykort. Forfatteren viser vej og beskriver stedernes historie, arkitektur og bymiljø, og han bringer både konkrete oplysninger og sine egne oplevelser og vurderinger af stederne. Bogen har samme fine layout, fotos og trykkvalitet som 8 gåture med Peter Olesen gennem København, 2004, Peter Olesen viser rundt i Københavns havn, 2005 og Peter Olesen viser rundt til Københavns svævende smutveje, 2007.

Bogens udvalgte steder kan man finde beskrevet andre steder, især de mest kendte. Denne bogs styrke ligger i dens nemme tilgængelighed og i forfatterens personlige formidling og ideer.

En lille smuk bog, som er nem at overskue og få ideer af til byture og bybevaring.


By og land

2008, nr. 79

af

af

A.T.

2008, nr. 79


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 8 (2008)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 154, nr. 8 (2008)