Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Peter Pedal hjælper blikkenslageren


Beskrivelse


Peter Pedal kommer til at skylle sit legetøj ud med badevandet, og alle afløb bliver lukket. Han må hjælpe blikkenslageren. Afsluttes med en opgave og en leg.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 12. okt. 2017

4 billedbøger baseret på episoder fra tv-serien om Peter Pedal. Historierne suppleres med opgaver og idéer til lege. Til drenge og piger fra 3 år.

Hver bog indeholder en historie samt 2 sider med leg og opgaver. I "Peter Pedal hjælper på museet" skal et nyt dinosaurskelet vises frem, men en knogle er blevet væk. Peter og manden med den gule hat må gennemgå deres rute for at finde den forsvundne knogle. I "Peter Pedal leger i sneen" prøver Peter ski og snesko og redder en forfrossen gris, som er faret vild. I "Peter Pedal hjælper blikkenslageren" kommer Peter til at skylle sit legetøj ud med badevandet og alle afløb bliver lukket. Blikkenslageren finder proppen, men Peter har ikke helt forstået det og kommer igen til at lukke rørene. I "Peter Pedal vasker bil" prøver Peter og hans veninde Allie byens nye automatiske bilvask. Bilvasken siger sjove sæbelyde, som Peter vil efterligne. Derhjemme bygger de selv en automatisk legetøjsbilvask med transportbånd på malerruller og vask med mopper, tesi og svampe.

Historierne er i den klassiske Peter Pedal-stil. De er sjove og pædagogisk korrekte. Illustrationerne er i tegnefilm-stil med klare og tydelige farver på kraftige sider.

Peter Pedal har taget springet fra de klassiske billedbøger fx Peter NysgerrigPeter Pedal - raketfærd og andre eventyr! til tegnefilm fx Peter Pedal - raketfærd og andre eventyr!. De nye billedbøger bygger på tegnefilm på samme måde som Postmand Per og Thomas Tog. Det er genkendeligt for børnenePeter Pedal har taget springet fra de klassiske billedbøger fx Peter Nysgerrig til tegnefilm fx . De nye billedbøger bygger på tegnefilm på samme måde som Postmand Per og Thomas Tog. Det er genkendeligt for børnene.