Film / fiktion / drama

Petra


Beskrivelse


Petra indlogerer sig i en berømt kunstners hus for at lære af ham, og med det skjulte formål at finde ud af om han er hendes far. Hemmelighederne står i kø for at blive afdækket i dette foruroligende, labyrintiske familiedrama, der springer i tid mens fortællingen stykkes sammen - begyndende med kapitel 2.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. sep. 2019

Spansk labyrintisk spillefilm om at afsøge familiegåder og finde sig selv. Foruroligende familiedrama for det voksne publikum, der værdsætter original konstruktion og handling, der ikke følger en lige linje.

Filmen begynder med kapitel 2. Petra, en kunstner midt i 30'erne, indlogerer sig i en berømt skulptørs hus, angiveligt for at lære af ham, men reelt for at finde ud af om han er hendes far. Jaume er en meget direkte og ikke særlig sympatisk ældre herre, som kommer dårligt ud af det med de fleste - hvor ubehagelig han er, afdækkes efterhånden. Hans kone nyder hans penge, sønnen Lucas hader ham og det er gensidigt. Petra og Lucas finder sammen, og familiehemmeligheder afsløres i en stadig strøm med overraskende drejninger. Filmens kapitler følger ikke begivenhedernes kronologi og nogle handlingselementer skal man selv fundere over. Der er meget dialog.

Velspillet familiedrama i interessant og overraskende konstruktion, der giver lyst til at se filmen en gang til. Selv om det er en ond, tragisk og frustrerende fortælling med dvælende scener, er der også varme, nærvær og glimt af humor.

Instruktøren Jaime Rosales er kendt for sine Cannes-bidrag, formmæssigt eksperimenterende og næsten dokumentariske i udtryk, fx "Beautiful youth". Han hævder sig bl.a. inspireret af Lars von Trier, som i The house that Jack builtFamilienDear Frankie også beskæftiger sig med kunst og ondskab. Som familiedrama kan filmen sammenlignes med Familien og Dear FrankieInstruktøren Jaime Rosales er kendt for sine Cannes-bidrag, formmæssigt eksperimenterende og næsten dokumentariske i udtryk, fx "Beautiful youth". Han hævder sig bl.a. inspireret af Lars von Trier, som i The house that Jack built også beskæftiger sig med kunst og ondskab. Som familiedrama kan filmen sammenlignes med og Dear FrankieInstruktøren Jaime Rosales er kendt for sine Cannes-bidrag, formmæssigt eksperimenterende og næsten dokumentariske i udtryk, fx "Beautiful youth". Han hævder sig bl.a. inspireret af Lars von Trier, som i The house that Jack built også beskæftiger sig med kunst og ondskab. Som familiedrama kan filmen sammenlignes med Familien og .


Kristeligt dagblad

d. 19. aug. 2019

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 19. aug. 2019


Jyllands-posten

d. 15. aug. 2019

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 15. aug. 2019


Information

d. 15. aug. 2019

af

af

Eva Novrup Redvall

d. 15. aug. 2019


Weekendavisen

d. 23. aug. 2019

af

af

Bo Green Jensen

d. 23. aug. 2019