Bøger / faglitteratur / biografier

Petrarca : liv, værk og virkning - fakta og analyse : en biografi


Beskrivelse


Om den italienske humanist og sonetdigter Francesco Petrarca (1304-1374).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2014

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 18. sep. 2014

Grundig og vidende biografi om Petrarca, hans liv, værk og indflydelse på senere litteratur. For fagfolk, dvs. de, der arbejder med litteratur, studerer eller underviser.

Den italienske lyriker og filosof Francesco Petrarca (1304-1374) har haft umådelig stor indflydelse på vestlig litteratur og kultur. Denne nye biografi fortæller om hans liv, om de steder, der har betydning for hans værk, om de historiske, politiske og kulturelle strømninger i hans samtid samt om hans litterære værk, hvor vi på dansk især kender hans lyrik og breve. Bogen afsluttes med en relevant gennemgang af hans betydning for senere litteratur fra renæssance til nutid, afsluttende med et udblik over hans indflydelse på dansk litteratur. Det er en grundig og meget vidende gennemgang, skrevet i et veloplagt og godt sprog. Søren Sørensen (f. 1937) har tidligere oversat Petrarca og har desuden et omfattende forfatterskab bag sig, både fag- og skønlitteratur.

Petrarca har fået en renæssance på dansk: Søren Sørensen står bag oversættelsen af hovedværket Canzoniere eller Sangenes bog, 2005, og Eric Jacobsen har oversat brevsamlingen Venskabets pris, 2008. Der er også nyere værker om Petrarca, nemlig Boysens Petrarca's labyrintiske spejl, 2002, og At være en anden, 2007, som begge omhandler enkelte aspekter i forfatterskabet.

Grundig, velskrevet biografi om Petrarca, hans liv og værk samt indflydelse på senere vestlig litteratur. For fagfolk.