Bøger / faglitteratur / biografier

Pia Olsen Dyhr : mønsterbrud og opbrud


Beskrivelse


Portræt af Socialistisk Folkepartis formand, Pia Olsen Dyhr (f. 1971), hvis liv på det personlige plan har været præget af sociale mønsterbrud og på det politiske plan af de dramatiske opbrud, der har kendetegnet venstrefløjen og SF i de sidste årtier.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 11. okt. 2018

Åbenhjertigt portræt af SFs formand, Pia Olsen Dyhr. Bogen kan læses af alle med interesse for dansk politik og personalhistorie.

Bogen åbner med fortællingen om det skæbnesvangre opbrud i SF, der trådte ud af regeringen i 2014, hvorefter Pia Olsen Dyhr blev partiformand og skulle samle stumperne i et parti, der var i frit fald. Dyhr fortæller herefter om sin opvækst i et socialt boligbyggeri i Vallensbæk i en familie, der tidligt gik i opløsning. Pia blev hos sin far, som var alkoholiseret og temperamentsfuld. Hun måtte være den voksne og stærke, der passede på sin sukkersyge far. Hun fortæller om sin tid i gymnasiet og sine første politiske aktiviteter og et turbulent følelsesmæssigt forhold til andre mennesker. Der er beskrivelser af tiden i SFU, i EU, politiske kolleger og trangen til at skabe lige rettigheder for alle, uanset baggrund. Det er historien om Dyhr, som går fra at være indædt EU-modstander til tilhænger. Hun fortæller om at være i regering, interne kampe på den politiske venstrefløj og politiske magtkampe generelt.

Et nærgående portræt, der giver et ærligt indblik i Dyhrs svære opvækst og kampen for at bryde de mønstre, der var i hendes familie. Samtidig giver bogen også et overblik over det katastrofale opbrud i SF i 2014 og den svære tid for Dyhr som partiformand derefter.

Mette F beskriver Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksens opvækst og indgang til politikMette F..


Politiken

d. 1. dec. 2018

af

af

Kristian Madsen (f. 1975)

d. 1. dec. 2018


Kristeligt dagblad

d. 26. okt. 2018

af

af

Tim Knudsen (f. 1945)

d. 26. okt. 2018


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2018

af

af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 27. okt. 2018