Bøger / faglitteratur / erindringer

Pigen fra Auschwitz


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om den jødiske kvinde Arlette Andersen født Lévy, der som 18-årig blev sendt i koncentrationslejr. Vi følger hende fra barndommen i Frankrig, tiden i koncentrationslejren og tiden efter, hvor hun bliver dansk gift og flytter til Danmark.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2011

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 12. aug. 2011

En erindringsbog om en kvindes tid i koncentrationslejren Auschwitz.

"Arbeit macht frei" og "Jedem das seine" står der på skiltene ved indgangen til koncentrationslejrene i Auschwitz og Buchenwald. Dobbelttydige slogans der forbindes med rædsel af mange af lejrens tidligere fanger. En af disse beretninger får vi i denne bog. Bogen handler om den jødiske kvinde Arlette Lévy, der som 18-årig blev sendt i koncentrationslejr. I bogen følger vi hende fra barndommen i Frankrig, tiden i koncentrationslejren, tiden efter, og til nu, hvor hun er bosat i Danmark. Bogen er ikke skrevet af Arlette selv, men fortalt til, og skrevet af, journalisten Morten Vestergaard, der til daglig skriver for Jyllands-posten. Arlette havde indtil 1990 holdt historierne fra Auschwitz skjult, selv for sin nærmeste familie. Bogen er illustreret med sort/hvide fotos.

Der findes i forvejen en del bøger med erindringer fra mennesker der har siddet i koncentrationslejr. Hver af beskrivelserne er enestående, da beretningerne kommer fra forskellige mennesker. Det er således svært at sige om nogen er bedre end andre.

En bog hvis emne er set før, men omhandler et emne af historien, som man ikke må glemme. Arlettes beretning er både gribende og rædselsfuld, og viser både hvor onde mennesker kan være, men heldigvis også hvor gode de kan være.


Berlingske tidende

d. 2. sep. 2011

af

af

Bent Blüdnikow

d. 2. sep. 2011


Jyllands-posten

d. 3. sep. 2011

af

af

Flemming Østergaard

d. 3. sep. 2011


Politiken

d. 18. aug. 2011

af

af

Henrik Lundtofte

d. 18. aug. 2011


Kristeligt dagblad

d. 31. aug. 2011

af

af

Aage Trommer

d. 31. aug. 2011


Rambam

Nr. 20 (2011)

af

af

Bent Blüdnikow

Nr. 20 (2011)