Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Pippi Langstrømpe i Humlegården : billedbog


Beskrivelse


Billedbog. Verdens stærkeste pige flytter sammen med sin hest og abe sin Villa VilleKulla til Humlegården i Stockholm. Her får bøllerne sig en slem forskrækkelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2000

af

af

Bodil Pedersen (skole)

d. 28. sep. 2000

Denne fortælling om Pippi blev første gang udgivet i hæfteform i 1949. Her er den samme fortælling dog i et lidt mere nutidigt layout og med flerfarvet tryk. Den har imidlertid formået at bevare sin oprindelige stemning og charme. Illustrationerne er enkle og i klare farver. Det er veloplagte Pippi, som alle børn og barnlige sjæle kender hende i selskab med velkendte personer som Tommy og Annika, hesten og abe Nilsson. Læseren møder Pippi i en typisk situation som den, der ordner alting. Verdens stærkeste pige pacificerer i bogstaveligste forstand i vanlig, sikker stil nogle frække ballademagere i den kongelige hovedstad og formår på den måde at hjælpe politiet med at skabe fred og ro i boligkvarteret Humlegården. Til hyggelig oplæsning fra 4-6 år. Evt. selvlæsning fra 3. klasse, hvis man ikke har mod på de øvrige mere omfangsrige Pippi-bøger.


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2000

af

af

Susanna Christensen

d. 28. sep. 2000

Dette er en mindre kendt Pippi-historie af Lindgren. Billedbogen har ikke været på dansk før nu, men er tidligere udgivet i hæfteform i Sverige i 1949. Historien hedder Pippi Langstrømpe i Humlegården og billederne er tegnet af den kendte danske Lindgren-illustrator Ingrid Nymann. Bogen har samme illustrations-stil og layout som billedbogen Kender du Pippi Langstrømpe fra 1947, der har haft utallige genoptryk. Billedbogen om Humlegården er græsgrøn på forsiden, og handler om at Pippi flytter til Humlegården i Stockholm, fordi hun, Annika og Tommy læser i avisen at bøllerne huserer frit og politiet mangler hjælp. Pippi tager affære og fanger og binder bøllerne, hesten spiller en birolle og Hr. Nelson får besøg af Hr. Swensson fra Kurrekurrredutøen. Desværre synes jeg historien virker ret tynd og episodeagtig. Den er sammensat af flere kendte Pippi-elementer. Pippi snører banditterne, Pippi tørrer autoriteterne, og Pippi er klogere end politiet. Men i denne billedbogsudgave er ikke levnet meget plads til den karakteristiske Lindgrenske saft og kraft i sprog og handling, der er langt til den charmerende og fandenivoldske Pippi fra oplæsningsbøgerne. Denne billedbog vil alligevel komme til at leve sit eget populære liv pga. sin kendte forfatter. Målgruppen er børn fra 3-5 år Men husk de andre Pippi-udgaver også!.


Berlingske tidende

d. 28. okt. 2000

af

af

Eva Glistrup

d. 28. okt. 2000