Bøger / skønlitteratur / noveller

Piratdans : en fortællekredsen


Beskrivelse


Kortprosastykker om verdensfrelseren Jonathan, der oplever mangt og meget, som fortælleren beretter om med en rigdom af muntre, absurde og surreelle ordbilleder og skæve associationer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Laura Michelsen

2008

Guf for ordfreaks og alle med interesse for moderne lyrik og kortprosa. Oplagt til opgavebrug på gymnasieniveau.

I BM's nye kortprosasamling, med den drillende undertitel "En fortællekredsen", kredser teksterne om drengen Jonathan, som er en dreng fortælleren har stjålet. Jonathan er bestemt til at være menneskehedens frelser, og han lever, som sin kollega Jesus et noget omtumlet liv med flere gange død og genopstandelse under andre navne og i bemærkelsesværdige skikkelser. Og bemærkelsesværdige må man i høj grad sige at BM's tekster er. Jeg har sjældent følt mig så overrumplet og storgrinet så spontant over litteratur som denne, der unddrager sig enhver form for forklaring og lever sit helt eget og autonome liv, totalt afrevet og så selvfølgelig alligevel nært beslægtet med sproget, som vi synes, vi kender det. Det er stærke sager med religion og sex (mest kønsorganer), som dominerende temaer, udfoldet i surrealistiske, børnefantasiagtige scenarier, der bobler over af sproglig opfindsomhed og legesyge.

Piratdans lægger sig både tematisk og sprogligt i direkte forlængelse af BM's tre tidligere samlinger Prikken under i'et, 2000 Rend mig i generne, 2002 og Faderkageorgiet, 2005. Nærmeste slægtning i nyere dansk digtning er nok Simon Grotrian, der også er citeret forrest i samlingen.

Super spændende, udfordrende, overrumplende og rent ud sagt underholdende samling af tekster.


Sentura [online]

d. 12. mar. 2008

af

af

Stefan Kjerkegaard

d. 12. mar. 2008


Berlingske tidende

d. 29. mar. 2008

af

af

Mai Misfeldt

d. 29. mar. 2008


Information

d. 3. apr. 2008

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 3. apr. 2008


Jyllands-posten

d. 3. apr. 2008

af

af

Erik Svendsen

d. 3. apr. 2008


Standart

Årg. 22, nr. 2 (2008)

af

af

Rasmus Graff

Årg. 22, nr. 2 (2008)