Bøger / faglitteratur / opskrifter

Plan B - de hurtige retter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Opskrifter på retter hvor de enkelte elementer er fordelt efter kostprogrammet Sense: flere grøntsager og protein og mindre brød, ris, kartofter og anden stivelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2015

af

af

Laura Michelsen

d. 16. dec. 2015

Anden bog i en serie af slankebøger med fokus på få, enkle principper for sammensætningen af hvert måltid. Målrettet overvægtige i den brede befolkning med et seriøst ønske om at tabe sig.

Forfatteren driver Center for Vægttab og har udviklet slankekonceptet Sense inden for kostvejledning. Bogen her er den anden af to opskriftbøger baseret på Sense principperne, der lægger vægt på at prioritere grøntsager, proteiner fra kød, fisk og æg samt den rette mængde af gode fedtstoffer. Mængden og fordelingen på tallerkenen af fedt, stivelse/frugt, protein og grønt er udspecificeret i Sense-tallerkenmodellen og en væsentlig nøgle til vægttabet. Denne bog er viet de nemme og hurtige retter, Plan B, når tiden er knap og køleskabet halvtomt. Ingredienslisterne er korte og tilberedningstiden ligeså. Retter og ingredienser er almindelige og velkendte for den brede befolkning. Ved samtlige opskrifter er angivet tallerken- og energifordeling. Sidst i bogen en ugeplan med tre daglige måltider og register.

Seriøs og fornuftig slankekogebog uden nykker, der vil appellere til den almindelige dansker, der gerne vil tabe sig inden for rammerne af almindelig, velkendt kost.

I 2014 udkom Mad med hjerte og fornuft 1 44 små og store retter, som denne supplerer. I stil med og for samme målgruppe som bøgerne fra de danske Vægtkonsulenter.