Bøger / faglitteratur / bagebøger

Plantebaserede fristelser : 60 opskrifter på kager, konfekt og is


Beskrivelse


En skøn samling af opskrifter på rawcakes, is mv. til alle, der interesserer sig for - eller kun spiser - plantebaserede søde sager. De fleste er endda glutenfri.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2022

af

af

Laura Winding

d. 2. sep. 2022

En skøn samling af opskrifter på rawcakes, is mv. til alle, der interesserer sig for - eller kun spiser - plantebaserede søde sager. De fleste er endda glutenfri.

Bogen er inddelt i fire afsnit: bagte kager, rawcakes, konfekt og is. En opskrift består af en ingrediensliste og fremgangsmåde samt evt. forslag til pynt ved servering. Tilberedningstid er ikke angivet. Opskrifter, der er glutenfri, er markeret (GF). Der er desuden alternative forslag til bl.a. fedtstof og piskefløde. Husk at afsætte ekstra tid til at koge bælgfrugter og frysetid til rawcakes, is mv. Udover bageforme, får du brug for en minihakker/foodprocessor, elpisker og blender. Der er lagt vægt på næringsrige råvarer, uraffinerede sukkertyper og økologi.

Dejligt med fokus på sundhed og næringsindhold i det søde køkken. Opskrifterne er nemme at følge og få til at ligne bogens lækre fotos af de færdige fristelser. De fleste bagte kager er kendte klassikere som brownie og gulerodskage - dog med ingredienser som fx kikærter - men særligt rawcake- og konfektafsnittet indeholder overraskende kombinationer som den mintgrønne rawcake med pebermynte eller abrikoskonfekt med eksotiske krydderier.

Vegansk til den søde tandN'ice cream er fyldt med veganske lækkerier, og i N'ice cream kan du gå amok i plante-is. På forfatterens hjemmeside er der inspiration til hele det plantebaserede køkken: https://madmedgloed.dk/Vegansk til den søde tand er fyldt med veganske lækkerier, og i kan du gå amok i plante-is. På forfatterens hjemmeside er der inspiration til hele det plantebaserede køkken: https://madmedgloed.dk/.