Bøger / faglitteratur

Platon


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Introduktion til det politiske indhold i Platons tre dialoger Staten, Statsmanden og Lovene.

Indhold

Indledning og biografi ; Platons politiske filosofi ; Staten ; Statsmanden ; Lovene ; Platons indflydelse og aktualitet ; Oversættelse af udvalgte passager af Staten, Statsmanden og Lovene


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 17. maj 2013

Serien er primært rettet mod universitetsstuderende på statskundskab, men er også relevant for filosofi- og oldtidskundskabsinteresserede.

Mogens Herman Hansen, Det Kongelige Bibliotek og Københavns Universitet er en fremtrædende filolog og forfatter til denne lille indføring i Platon i serien Statskundskabens klassikere, som omhandler personens faglige bidrag til statskundskaben med analyser og originaltekst, en kort biografi og vurdering af nuværende aktualitet. I bogen fokuseres på Platons dialoger om stat og samfund i Staten, Statsmanden og Lovene. Andre relevante Platon-dialoger om stat og samfund medtages ikke af pladshensyn. Der er tale om en kompetent gennemgang og analyse med noter og bibliografi. Originalteksterne fylder ca. en fjerdedel af bogen.

Det er den 17. udgivelse i serien, og den ligger på linje med de øvrige i serien i omfang og form. Platon er omfattende analyseret, og der er bøger henvendt til forskellige målgrupper. Inden for de seneste år er kommet Preben Lilhav Platon og Sokrates, 2012 til filosofisk interesserede på begynderniveau og Henrik Krog Nielsen Hvem taler jeg med, når jeg taler med mig selv?, 2010 til inspiration i meditation med udgangspunkt i Platon.

En kort og kompetent introduktion til Platon, hans politiske dialoger og indflydelse og aktualitet.