Bogen kan læses som et indlæg i debatten om ældrebyrden, idet den gør op med en del fordomme om alder ved at fortælle om, hvordan mange over 50 lever et spændende og aktivt liv.
Forfatteren sætter andre perspektiver og nye billeder på generationen over 50, som hun kalder plus-alderen. Alder er ofte omgivelsernes dom og ligger som en begrænsning, så man ikke ser potentialet i gruppen. Ud fra egne meget positive erfaringer fortæller hun om fyldte kalendere, fysisk, psykisk og økonomisk overskud til job, rejser, familie og meget mere. De øvrige bidrag i bogen supplerer det positive billede af de aktive ældre, som tilhører en priviligeret generation, der ikke vil låses fast. Monica Krog-Meyer er født i 1950 og er kendt for sit arbejde på DR i mange år.
T. Sick: Uden alder, 2008 er interviews med kendte personer om alder. Overgange, 2000 er nuancerede, åbenhjertige beretninger om det at blive ældre på godt og ondt.
Bogen giver en optimistisk og livsbekræftende karakteristik af det liv, mange lever i aldersgruppen, og som mange vil nikke genkendende til. Det er den stærke del af generationen, hun beskriver, og dermed bliver billedet lidt idealiserende. Derfor kan den virke som et mildt normpres over for dem, der ikke har været helt så heldige fysisk, psykisk og økonomisk. Det positive billede af alderen betyder uden tvivl god efterspørgsel på bogen.