Bøger / faglitteratur / håndbøger

Politikens bog om beskæring


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Metoder og redskaber ; Prydbuske ; Stedsegrønne buske og nåletræer ; Roser ; Løvtræer ; Hække ; Planteskulpturer ; Klatreplanter ; Frugttræer ; Bærbuske og vin ; En nem haveplan ; Beskæring af træer og buske


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2004

af

af

Keld Lau Larsen

d. 10. aug. 2004

I forhold til de eksisterende bøger om beskæring er den nye bog bredere anlagt. Den viser nok detaljer, men de bliver ikke udpenslede. Der er lagt vægt på det æstetiske, både når det gælder den enkelte plante, og når det gælder større partier. Det understreges at planlægning er vigtig for at skabe helhed og overblik. Der fokuseres mere på principperne for beskæring og planternes måde at reagere på beskæring end på små detaljer. Forfatteren er hortonom og ekspert i økologisk frugtavl, men det er prydbuske og træer, der får mest plads. Bogen er klart disponeret med et flot layout. Der er rigtigt mange farvefotos heraf mange helsides. Hertil kommer instruktive tegninger som også er i farver. Bogen kommer hele vejen rundt om emnet med små afsnit om fx redskaber, formklip, hække og lovgivning. Der sluttes med en stor tabel over de enkelte planters anvendelse og egnethed for beskæring, ordforklaring og register. Af nyere sammenlignelige titler er der: Beskæring af havens træer og buske, 2002 og Aschehougs beskæringsbog, 2000 men de er ikke så flot udstyret og knap så omfattende som den nye bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 29. apr. 2016

For nogle er beskæring af havens buske og træer en videnskab. For andre er beskæring noget, man bare gør ud fra devisen "er du i tvivl, så klip." Hvad enten man tilhører den ene eller anden kategori af haveejere, er der viden og inspiration at hente i denne håndbog.

Forfatteren er hortonom og gennemgår i denne bog, hvordan man kan beskære prydbuske, stedsegrønne buske og nåletræer, roser, løvhække, hække, planteskulpturer, klatreplanter, frugttræer, bærbuske og vin. Desuden afsnit om generelle metoder og om redskaber samt et omfattende skema over, hvordan man håndterer de mest almindelige træer og buske i haven med hensyn til beskæring, anvendelse og pladsbehov.

Udmærket håndbog og opslagsværk, som i et klart sprog og ved brug af instruktive fotos og tegninger formidler, hvad den almindelige haveejer har brug for at vide om beskæring.

Nyt omslag, men ellers identisk med 1. udgave fra 2004. Bibliotekerne har en del om beskæring i forvejen, dels i generelle havebøger, dels i monografier som fx BeskæringAschehougs beskæringsbogBeskæring af frugt og bær, Aschehougs beskæringsbog og Nyt omslag, men ellers identisk med 1. udgave fra 2004. Bibliotekerne har en del om beskæring i forvejen, dels i generelle havebøger, dels i monografier som fx Beskæring, og BeskæringNyt omslag, men ellers identisk med 1. udgave fra 2004. Bibliotekerne har en del om beskæring i forvejen, dels i generelle havebøger, dels i monografier som fx Beskæring, Aschehougs beskæringsbog og Beskæring.


Politiken

d. 21. aug. 2004

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 21. aug. 2004


Weekendavisen

d. 1. okt. 2004

af

af

Marie-Louise Paludan

d. 1. okt. 2004