En manual til hvordan vi som verden og samfund kan eksistere efter kapitalismen. Til interesserede i samfundsudvikling.
Kapitalismen har længe været den herskende samfundsøkonomiske system. Men hvad kan man gøre i stedet for, i en verden hvor teknologi og økonomiske kriser er blevet hverdag? Det kommer Paul Mason med et bud på i denne bog. Mason mener at teknologiudviklingen og finansielle kriser er blevet så stor en del af vores verden, at de snart kan gøre en ende på kapitalismen. I en verden hvor markedsøkonomien, produktionsapparatet og den private ejendomsret begynder at vise svaghedstegn, i form af finanskriser, udflytning af arbejdspladser og opblomstringen af deleøkonomien, kan den digitale verden og teknologien komme med løsninger der er mere socialt retfærdige og bæredygtige. I Masons teori er vi også nødt til at tage mere hensyn til de ressourcer vi har til rådighed i verden. Mason er journalist og har arbejdet for engelske Channel 4.
Masons ideer er interessante, mange af de ting han foreslår er allerede i gang med at blive udviklet, eller eksisterer som fx deleøkonomien. Andre ideer er langt fra realisering som fx borgerløn og en ny mere social finansverden. Masons sprog og stil i bogen er velargumenteret og akademisk, hvor hans ideer er bygget op omkring hypoteser og cases.
Bogen er oplagt til dem der i forvejen har læst nogle af de nye samfundsøkonomiske tænkere som Piketty i Kapitalen i det 21. århundredeDen nye klassekamp og Zizek i Den nye klassekampBogen er oplagt til dem der i forvejen har læst nogle af de nye samfundsøkonomiske tænkere som Piketty i Kapitalen i det 21. århundrede og Zizek i .