Bøger / faglitteratur

Præsident Kennedy's high noon i Dallas


Beskrivelse


Med udgangspunkt i originalt fotografisk billedmateriale redegør forfatteren for, at der var flere skytter om mordet på den amerikanske præsident, John F. Kennedy (1917-1963).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 17. dec. 2013

Til yndere af populærhistorie og konspirationsteorier.

En ny bog om Kennedy-mordet, som ifølge bagflappen "For første gang i 50 år konfronterer offentligheden med den reelle baggrund". Forfatteren er tydeligt fascineret af personen og myten, og bogen udstråler stort engagement fra årelang interesse. Der opereres med 3 scenarier med bl.a. fra 3 til 4 snigskytter fra CIA eller mafiaen og Oswald enten som sig selv eller to dobbeltgængere. Dokumentationen, der ofte ustruktureret lægges lag på lag i knudrede lange sætninger, er sjældent i tråd med faglig praksis og opererer fx med unavngivne vidner, formodning bygget på formodning, haltende logik og uden reelle kildehenvisninger. Et moment der for mig reelt skubber bogen over i konspirationsteorien. Kærnen er en række samtidsfotos, hvor forfatteren, som er øjenlæge, vha. fagets apparatur finder angivelige snigskytter på positioner, som bekræfter teorierne. Ingen af de stærkt slørede forstørrelser viser dog meget andet end uklare skygger uden synlige våben. Hertil kommer, at teorien i mange træk ikke er ny og fx deler ret så meget med den på nettet gengivne norske "Landet som drepte sin leder", 2011.

Om mordet også nyligt: Kennedy liv og død i det hvide hus.

En ny bog om Kennedy lanceret med stort engagement udsprunget af årelange studier af mordet og med udlånspotentiale i kraft af myten, men som fagligt med sin mangel på reel dokumentation og ofte haltende logik og argumentation reelt indskrænker sig til endnu en konspirationsteori.