Bøger / undervisningsmaterialer

Mysteriet om mordet på John F. Kennedy


Beskrivelse


Den amerikanske præsident John F. Kennedy (1917-1963) blev myrdet i Dallas, Texas. Der var hundredevis af vidner og mange der filmede, mange mistænkte kom i forhør, og efterforskningen blev genoptaget flere gange. Men bliver mordgåden nogensinde opklaret?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2002

af

af

Britta Liboriussen

d. 3. jan. 2002

Udgivelse i serien Mysteriet om for aldersgruppen 12-15 år. På en kortfattet og lettilgængelig måde fortæller forfatteren om mordet, om John F. Kennedy, om Warren Kommissionen, om de mange fejl og mangler i Warren Kommissionens Rapport, om nye undersøgelser og om muligheden for en dag at opklare mysteriet. Som afslutning nyttige internetadresser, en udmærket litteraturliste med danske bøger for voksne og et par engelske cd-romtitler. Bag i bogen register. Bogen er i seriens sædvanlige udstyr: tospaltet tekst inddelt i mange små kapitler med hver deres overskrift og mange illustrationer i sort/hvid. Teksten er særdeles spændende og giver læseren lyst til at læse videre. Forfatteren har virkelig sat sig ind i emnet og formår at formidle det på en interessant og engageret måde. En fin udgivelse i en populær serie. Der er ikke andre bøger om emnet for aldersklassen. I bogen Attentater af Hans Gregersen, 1989, er et meget kort afsnit, der kan anvendes. Der findes en del bøger for voksne, men ingen så lettilgængelig.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2002

af

af

Jesper Holtoug (skole)

d. 3. jan. 2002

I serien Mysteriet om - tages her et emne under behandling, som uden diskussion tilhører den virkelige verden. Hvor mange andre bøger i serien netop beskæftiger sig med, hvorvidt emnet er fantasi eller virkelighed, er der her tale om et håndfast, historisk mysterium - nemlig mordet på John F. Kennedy i 1963. Lars Bugge formår at give et usædvanlig klart og sobert billede af såvel begivenhederne omkring mordet, præsidentens rolle i samtiden, teorierne omkring mordet, Warren-kommissionens sært mangelfulde arbejde samt en opsummering af de mange episoder med mystiske dødsfald, der fulgte efter attentatet. Selvom læseren efterlades med endnu flere spørgsmål efter endt læsning, så er der tale om uvidenhed på et meget højere plan. Bogen er særdeles spændende, let at læse og alligevel så fint afbalanceret, at der stilles spørgsmål ved alle teorierne. Her leveres ingen pop-simple svar. Der er derimod tale om en nuanceret, velafbalanceret bog om mordet på JFK ledsaget af spændende dokumentarfotos og illustrative tegninger. Bogen vil kunne anvendes fra 6. skoleår f.eks. til emnearbejde i historie eller som del af projektarbejde. Bogen afsluttes med en oversigt over aldersrelevant materiale, der uddyber emnet.


Læsepædagogen

Årg. 50, nr. 3 (2002)

af

af

Heidi Bock Thomsen, Randi Solvang

Årg. 50, nr. 3 (2002)