Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsesse Sofie og måneskins-mysteriet


Beskrivelse


Prinsesse Sofie og veninden Sanne får lov til at tage alene på camping med heste. Men det kan også være lidt uhyggeligt at sove alene i et telt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elisabeth Bennetsen

2007

Femte bog i pigeserien om den hestetossede prinsesse Sofie. Hurtigt læst underholdning på triviplanet for piger fra 9 års alderen, som hælder lige meget til prinsesser og heste.

I dette bind får prinsesse Sofie og hendes veninde Sanne lov til at tage på camping med to ponyer i slottets park. Det medfører let komiske forberedelser fra hoffets side, hvor guvernanten laver lange lister med transportable toiletter og telte til alt det personale, som hun mener også skal med. Men til sidst får pigerne lov til at være på tur alene, selvom det bliver i et højst prinsesset telt med flæser og kroner. Men selv luksuscamping kan have en slagside, og det er ikke helt sjovt, når det regner, og der måske er farlige ulve udenfor om natten. En let gysen, som nok deles af bogens læsere. Heldigvis er det bare et rådyr, og det hele ender med natmad og hygge. Bogens åbne sats og enkle sprog gør den lettilgængelig, og teksten krydres af små sjove vignetter.

Dette bind er præcist som de øvrige i serien, som er ret alene om at krydse hesteduft med prinsessesegmentet.

En hurtigt læst bog for små piger, som lige er begyndt at læse lidt længere bøger selv, og som kan sætte pris på en usædvanlig kombination af to populære universer. Det er en meget spinkel historie, men med både et stænk humor og en tilpas mængde gys for målgruppen.Informationer og udgaver