Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Prinsesse Sofies sommerferie


Beskrivelse


Prinsesse Sofie og Sanne holder sommerferie på en skøn tropeø. Pigerne nyder ferien indtil den irriterende prinsesse Klara får tildelt Sofies yndlingshest. Men pludselig får Klara brug for pigernes hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2009

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 23. dec. 2009

Elvte bind i den engelske hesteserie om prinsesse Sofie. Serien henvender sig primært til hestepiger og egner sig til selvlæsning fra 9 år og eventuelt højtlæsning fra 6-7 år.

Prinsesse Sofie og veninden Sanne tager på sommerferie på en eksotisk tropeø med hvide strande, fri isbar og ikke mindst mulighed for at ride hver eneste dag. Sofie falder pladask for den smukke lysegrå pony Zeus, men det gør den dominerende prinsesse Klara desværre også. Klara truer med at græde, hvis hun ikke må ride på Zeus, og Sofie må derfor nøjes med den halvskaldede brune pony Mango. Sofie og Sanne gør deres bedste for at undgå Klara, men pludselig har hun brug for deres hjælp. De tre piger kommer ud på en spændende ridetur, hvor både heste og mennesker viser helt nye sider af sig selv. Sød lille bagatel af en hesteserie, som har sin faste fanskare. Sproget er enkelt og mundret uden de helt store litterære udfordringer. Plottet er en klassiker indenfor genren med uvenskab, en farlig situation og til slut nye venskaber.

Der er ikke umiddelbart andre hesteserier, der kombinerer koncepterne heste og prinsesser. Fans af Pjok og Petrine vil måske også synes om denne series fredelige hestepigeunivers, der er blottet for præpubertetsemner.

Elvte bog i engelsk hesteserie for mellemtrinnet. Klassisk hestebog med et tvist af prinsesseglamour, som er ganske sød uden at hæve sig voldsomt over gennemsnittet.