Til oplæsning og selvlæsning for børn i 8-10-årsalderen. Den vil være særdeles anvendelig i terapeutisk øjemed for børn, der kender angsten eller har oplevet en stor sorg.
Som forfatterens debut Rejsen til det ukendte, 1993 er det en bog om sorg. I mellemtiden har han skrevet gysere og humoristiske bøger for større børn (drenge). Lilian Brøgger demonstrer endnu en gang sit talent for at forny sig og med enkle virkemidler at skabe ekspressive illustrationer. Historien om Mirjam er et moderne eventyr om en lille pige der efter sin fars død er bange for alting. Først da prinsesse Majrim henter hende til landet Sinistra, ser hun sin angst og smerte i øjnene. Gennem en række udfordringer forliger hun sig med sin fars død og overvinder sin angst. Kampen mellem lys og mørke, mellem det gode og det onde er et klassisk emne i fantasyromanen, ligesom det er et velkendt tema i mange fortællinger for børn og unge at en stor sorg kan gennemleves ved hjælp af fantasien. Sproget er et ligefremt, letlæst og nutidigt dansk.
Temaet giver associationer til folkeeventyr som Drengen der ikke kunne blive bange, til H.C. Andersen, måske især Snedronningen, til Brødrene Løvehjerte, til billedbogen Rejsen til Ugri-La-Brek, 1988 og til myter om mennesker der drager til dødsriget for at udfri deres elskede.
Bogen kan læses som en fantasyfortælling, men den er så kompleks og rummer så mange lag, at den fortjener en nænsom formidling til børn der genkender Mirjams situation.