Længsel, ensomhed og fremmedhed er gennemgående temaer i denne roman med fire gennemgående personer og et utal af bipersoner. Romanen er tung læsning, dels på grund af kompositionen, hvor der konstant skiftes synsvinkel, og dels på grund af den dystre og næsten trøstesløse grundstemning. En smal roman for vante læsere af moderne dansk litteratur.
To midaldrende og trætte ægtepar i storbyen er de gennemgående personer i denne roman, hvor der ikke er så meget ydre handling, men til gengæld skildres Ea, Rolf, Rie og Martins tanker i detaljer. Deres respektive ægteskaber er på randen af opløsning, og hver især er de ensomme, isolerede og fremmedgjorte og har mere end svært ved at kommunikere meningsfuldt med hinanden. Deres inderste tanker videregives til læseren i indre monologer med hastigt skiftende synsvinkel, og herudover stifter man kortvarigt bekendtskab med en lang række tilfældige bipersoner. Jeg er ikke blevet indfanget af romanens univers, dertil er de gennemgående personer mig for egocentriske og usympatiske, ligesom formen med de indre monologer virker anstrengende.
Juliane Preisler (f. 1959) har skrevet en lang række digte, noveller og romaner, senest romanen Legetøjsliv, 2007.
Gennem hastigt skiftende indre monologer tegnes et portræt af to trætte midaldrende ægtepar og en lang række bipersoner, hvor ensomhed, fremmedhed og længsel efter kærlighed og nærhed er gennemgående træk. Dyster og tung roman for øvede læsere af moderne dansk litteratur.