Bøger / faglitteratur

Problemadfærd i skolen


Beskrivelse


Om sammenhængen mellem skolens arbejde med problemadfærd og skolekulturen. Med fokus på de forhold, der er med til fastholde den nuværende kultur og et bud på hvordan der kan løses op for problemstillingerne og arbejdes konstruktivt i klassen, på skolen og i skolevæsenet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2008

af

af

Jens Verner Nielsen

d. 5. aug. 2008

Bogen henvender sig bredt til alle, som er involverede i skoleudvikling i retning af en inkluderende skole - forældre i skolebestyrelser, lærere og skoleledere og måske specielt ansatte i PPR.

Bogens anliggende er at vise, at afvigende elever med problemadfærd ikke så meget har problemerne inden i sig som de har dem omkring sig. Derfor må tiltag mod problemadfærd være rettet mod hele skolens samlede udvikling. De første kapitler handler om nuværende tilstande i skolen og problemerne med at gøre undervisning og lærersamarbejde i overensstemmelse med mål og hensigter. Her er afsnit om lærerne, eleverne, skolelederen og PPR-ansatte sat i forbindelse med Hargreaves forskning. Efterfølgende afsnit om skoleudvikling efter den norske LP-model, som lige nu næsten 300 danske skoler deltager i udviklingsprojekter efter. Til slut beskrivelse af konkret 3-årigt udviklingsprojekt efter LP-modellen i en dansk kommune med bogens forfatter som leder. Bogen er gennemført veldisponeret og klar i mælet uden hang til akademiske floskler. Beskrivelser af kendsgerninger veksler med meninger og overvejelser til egen refleksion.

Bogen ligner ikke andre af tidens mange fremstillinger om opdatering og udvikling af skolekultur og læringsmiljøer. Mest direkte har den anliggende fælles med Inklusion i praksis ved Lejf Moos.

Det er væsentlig og velargumenteret formidling af tanker og praksisforslag til alle med del i skoleudviklingsprojekter - og mere til de praktiserende end til de studerende.


Undervisere.dk

Årg. 2, nov. (2008)

af

af

Louise Nabe-Nielsen

Årg. 2, nov. (2008)