Bøger / faglitteratur / billedværker

Proces - produkt - performance


Beskrivelse


Strikkeopskrifter på bluse, top, flagermusærmebluse, rørhue, frem og tilbage bluse, vest, bluse med snoninger og sjal med bølgekant suppleret med fotografier af dansere, der viser de strikkede modeller i brug og bevægelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 10. juni 2016

Strik let og luftigt efter samme grundteknik og få vidt forskellige udtryk i de færdige bluser, sjaler mm. Opskrifterne er beregnet til kvinder i alle aldre, evt. unisex, og kræver lidt strikkeerfaring.

Forfatteren er væver og strikdesigner og dette er hendes 4. bog. Den er gennemillustreret med farvefotos, taget på Dansk Talent Akademi i Holstebro. Det strikkede tøj vises bl.a. af unge dansere. Bogen har spiralryg og er trykt på kraftigt papir, delvist med 3-fløjede folde-ud ark. Opskrifterne er beskrevet, nærmest pind for pind. Den anvendte grundteknik giver en luftig net-lignende struktur. Størrelser er angivet i cm og der er forslag til 2 forskellige garntyper, som giver hver sit udtryk til modellen. Hver opskrift indledes med et citat, der associerer til opskriftens titel.

Gennemarbejdet bog med et inspirerende, kunstnerisk udtryk, der rammer næsten alle sanser. Citaterne giver lidt at tænke over, billedkvaliteten er en nydelse, og man får lyst til både at danse og strikke, når man ser på de unge mennesker i bevægelse. Lys/skyggesætninger går dog nogle gange lidt ud over tydeligheden i fotos af det strikkede.

Stilmæssigt er bogen tæt på forgængeren StrikværkHovedtøjSlip maskerne løs, og har samme, lidt mindre format som Hovedtøj. Herudover har forfatteren også skrevet Slip maskerne løsStilmæssigt er bogen tæt på forgængeren Strikværk, og har samme, lidt mindre format som . Herudover har forfatteren også skrevet Slip maskerne løsStilmæssigt er bogen tæt på forgængeren Strikværk, og har samme, lidt mindre format som Hovedtøj. Herudover har forfatteren også skrevet .