Bøger / faglitteratur / opskrifter

Pyntebogen


Beskrivelse


Inspiration til kagepynt, kagekreationer og opskrifter. Ideer til sammensætning af kagebunde med forskellige indlæg, mousser og overtræk, samt udførlige guides til at pynte kager. Desuden et afsnit om redskaber og udstyr samt chokoladetempereringer. Opskrifternes sværhedsgrad går fra let til svær.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 4. maj 2020

Yderst flot, virkelig indbydende og delikat kagebog med den smukkeste kagepynt. En fryd for øjet og genial inspiration til alle pyntesyge.

Kagepynt er prikken over i'et eller lige præcis det, der gør, at man vælger én kage frem for en anden. Annemette Voss Fridthjof som i 2013 vandt Den store bagedyst er ikke blot kendt for sine evner til at bage og lave kager, der smager fantastisk. Hun er også kendt for sin sirlighed og store æstetiske sans hvad angår kagepynt. Bogen er et samlesæt af opskrifter på bunde, indlæg, mousser mv. Dertil kommer et utal af forskellige typer pynt, der kan bruges til alle kager. Opskrifternes sværhedsgrad går fra let til svær og alle er tilføjet et tålmodighedsbarometer. Pynt kan nemlig være let at lave, men kræve stor tålmodighed eller omvendt. I bogen er der desuden et afsnit om redskaber og udstyr samt chokoladetempereringer.

Et mesterværk af en pyntebog, der står knivskarp og yderst gennemført hele vejen igennem. Både hvad angår tekst, billeder og layout. Opskrifterne er velskrevne og det fungerer rigtig godt med tålmodighedsbarometeret. Bogen er til de lidt mere erfarne udi kunsten at lave lagkager og kagepynt.

Forfatteren har tidligere udgivet Lagkagebogen, der indeholder opskrifter på lagkager med forskellige bunde, mousser, cremer og pynt. Den er perfekt som supplement til "Pyntebogen", idet opskrifterne kan kombineres.