Bøger / faglitteratur / opskrifter

Rabarber : nye og klassiske opskrifter til salt og sødt


Beskrivelse


Opskrifter på bl.a. rabarberchips, rabarberpizza og rabarbergin, men også mere velkendte retter som fx trifli og crumble. Herudover kort om rabarberens egenskaber, et historisk rids og tips om dyrkning og høst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2019

af

af

Laura Winding

d. 24. maj 2019

Nyfortolkede klassikere, overraskende smagssammensætninger og drinks med og uden alkohol. Rabarberkogebog til alle, der er vilde med den sure, søde, røde stilk.

Søren Staun Petersens nye rabarberbog indeholder udover opskrifter en kort gennemgang af rabarberens egenskaber samt en rabarbereksperts historiske rids og tips om dyrkning og høst. Der er bl.a. opskrifter på rabarberchips, rabarberpizza og rabarbergin, men man finder også mere velkendte, søde retter som trifli og crumble. Hver opskrift er ledsaget af fotos.

Indbydende opskriftsbog med lækre billeder og nye smagssammensætninger, hvoraf nogle fungerer rigtig godt og andre skuffer. Søren Staun Petersen inviterer fx på pizza med chorizo og rabarber, rabarbercrumble med sesam og myntedressing, og spicy hotdogs med rabarberrelish. Det hele er smagfuldt præsenteret, og opskrifterne er lette at følge.

Søren Staun Petersens første bog, Overrask med græskarSmagen af rabarber, tog også udgangspunkt i én ingrediens. Vil man vide alt om rabarber, er det urte- og bærekspert Inger Vaabens bog om rabarber Smagen af rabarber fra 2015, man skal have fat iSøren Staun Petersens første bog, Overrask med græskar, tog også udgangspunkt i én ingrediens. Vil man vide alt om rabarber, er det urte- og bærekspert Inger Vaabens bog om rabarber fra 2015, man skal have fat i.