Bøger / faglitteratur til børn

Rejse ind i regnskoven


Beskrivelse


Læseren føres på en fiktiv rejse gennem regnskoven, hvor man gennem en række opslag får fortalt om regnskovens udbredelse, regnens betydning, træer og blomster, dyr, fugle, insekter samt livet i skovbunden og i trætoppene.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2001

af

af

Susanne Thøfner

d. 12. mar. 2001

Denne ret store bog falder virkelig i øjnene med sit farvestrålende, næsten lysende, foto af en tukan på kulsort baggrund. Også inde i bogen spiller de mange store og små farvefotos en meget vigtig rolle. Bogen er opbygget som læserens fiktive rejse gennem regnskoven og starter med at fortælle om udstyr og rejsen derud. Hvert opslag fortæller om et emne, f.eks. regn, træerne og dyr, der camouflerer sig, og de forskellige emner kædes sammen af den lidt tyndbenede rammefortælling. Hvert opslag indeholder 1-2 store farvefotos samt flere mindre fotos, der viser dyr, spændende detaljer osv. Bogens layout er så afvekslende, at det sine steder tangerer det rodede, men de flotte og afvekslende billeder fanger virkelig øjet. Teksten er gennemgående tydeligt trykt, men nogle steder er baggrunden flerfarvet, hvad der går lidt ud over det læsevenlige. Den ret omfangsrige tekst er engageret, factsfyldt og ikke specielt letlæst. Vi har flere bøger for børn om regnskoven, men denne bogs force er de flotte og spændende fotos, der gør bogen lige anvendelig til lystlæsning for de naturinteresserede og til supplerende opgavemateriale, fra 11-12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2001

af

af

Steen Agger (skole)

d. 12. mar. 2001

I denne bog kan man foretage en rejse gennem regnskoven sammen med en guide. Der findes tropisk regnskov i både Syd- og Mellemamerika, Centralafrika og Sydøstasien. I bogen er der dog ikke tale om en bestemt lokalitet, men om regnskoven i almindelighed. Teksten er skrevet i 2. person, så den henvender sig direkte til læseren. Undervejs lærer man om livet i en landsby, om regnens betydning, træerne, blomsterne, store og små dyr og fugle, nattens dyreliv, kamuflage, livet i trækronerne og på skovbunden osv. Til sidst afsnit om planter og dyrs afhængighed af hinanden og lidt om træfældningens betydning. Bogen, som har en ganske flot layout, er forsynet med masser af gode illustrationer. Den giver på fornøjelig måde læseren indblik i regnskovens imponerende diversitet. Primært til selvlæsning for naturinteresserede børn fra 5. klassetrin. Hvor bogen indgår i undervisningssammenhænge, skal man være opmærksom på dens almene behandling af emnet. Den er således ikke fyldestgørende ved arbejde med konkrete geografiske områder. Blandt eksisterende titler om emnet kan nævnes Jungler og regnskove fra 1998, som giver en god gennemgang af emnet både globalt og i forskellige dele af verden. Regnskoven (1997) behandler emnet globalt og fokuserer meget på miljøproblemer.



Informationer og udgaver