Bøger / faglitteratur

Rejseholdets historie


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om Rejseholdets historie fra oprettelsen i 1927 til nedlæggelsen i 2002 og om udvalgte kriminalsager som på forskellig vis har haft betydning for Rejseholdets arbejde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 25. aug. 2014

Den legendariske politienhed Rejseholdets historie, fortalt gennem markante kriminalsager. For læsere med interesse for kriminalstof.

De to forfattere er henholdsvis museumsleder for Politimuseet, og pensioneret politimand - og tidligere aktiv i Rejseholdet. På baggrund af omfattende kildestudier, interviews m.m. fortæller de afdelingens historie fra den blev oprettet i 1927 til nedlæggelsen i 2002. De fortæller om afdelingens markante sager, der ofte havde offentlighedens - og dermed politikernes store bevågenhed, om de modsætninger der i mange år var mellem den statslige ekspertenhed og det lokale politi, og om Rejseholdets forskellige opgaver over tid, der samtidigt giver et billede af kriminalitetsudviklingen i Danmark. Bagest en omfattende fortegnelse over anvendte kilder og litteratur, og en fortegnelse over samtlige ansatte i afdelingen gennem tiderne.

Det er en gedigen kriminalhistorisk fremstilling, der med vægtningen på de farverige og markante sager også er let at læse.

Der er mange gode erindringsbøger skrevet af folk, der har gjort tjeneste i Rejseholdet, blandt dem Kurt Kraghs At tænke som en morder, men der er ikke andre fremstillinger af den populære politi-enheds historie.


Weekendavisen

d. 5. sep. 2014

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 5. sep. 2014