Bøger / faglitteratur

Relationsbaseret vejledning : om at understøtte processer, der har relationel værdi for andre


Beskrivelse


Præsentation af de forskellige faser i den relationsbaserede vejledning, som kan skabe en forståelsesmæssig og praktisk ramme for det konkrete vejledningsarbejde og om at opnå psykologisk robusthed i den pædagogiske verden ved systematisk refleksion, som trimmer de faglige og relationelle færdigheder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2018

af

af

Boy Olesen

d. 28. maj 2018

Lærere, pædagoger, PPR-ansatte, konsulenter, ledere og sundhedsfagligt personale, der udover deres pædagogiske ansvar også har en vejledningsopgave, får her en meget kvalificerende bog, der giver bud på den gode relationsbaserede vejledning.

Bogen er en fortsættelse af Professionel relationskompetence. Relationsbaseret vejledning er en fusion af to evidensbaserede programmer ICDP-metoden og SKUB, og har vist sig at være et værdifuldt vejledningskoncept, der har fået navnet VERA og anvendes i ICDP-vejlederuddannelsen. Relationsbaseret vejledning er at understøtte processer, der har relationel værdi for andre. Teorigrundlaget består af de 3 R'er: relationer, ressourcer og refleksioner. Bogen er inddelt i 3 dele: 1)Introduktion til relationsbaseret vejledning 2)De forskellige faser 3)Beskrivelse af tovholderkompetencen som en symbiose mellem en mellemlederkompetence og en vejlederkompetence.

En meget relevant bog, der på en overskuelig måde, bl.a. takket være den detaljerede indholdsfortegnelse, præsenterer en metode til at klæde fagpersoner på til at vejlede kollegaer, forældre, studerende og andre i deres relationelle samspil. Bogen indeholder mange gode faktabokse og figurer ligesom der også præsenteres tiltag til konkrete situationer.

Bogen kan relateres til Narrativ supervision og vejledning.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. aug. 2018

af

af

Gitte Brun

d. 17. aug. 2018


Paideia

Nr. 16 (2018)

af

Nr. 16 (2018)