Undervisere på alle niveauer bliver her præsenteret for en interessant forskningsbaseret bog om evaluering, hvis ambition det er at portrættere et fremtidsrettet koncept: "Lær mere med mindre anstrengelse".
Bogen vil lancere en delvis ny måde at se evaluering af elever og præstationer på. Der sættes fokus på den løbende evaluering, altså den formative evaluering, som hvis den rendyrkes, vil styrke den evaluering, som betyder mest for resultaterne og vil være til gavn for dem, der oplever at resultaterne ikke står i forhold til stress-niveauet. Bogen er inddelt i tre hovedafsnit: præsentation af forskellige evalueringsformer, kritisk diskussion af evaluering i skolen med vægt på den løbende evaluering og beskrivelse af feedback i form af ren formativ evaluering.
En rigtig god og vigtig bog, der gør op med den udbredte brug af den summative evaluering, fx i forhold til De nationale test - her er i øvrigt et interessant indslag om den finske skole. Der er en god vekselvirkning mellem teori og praksis i bogen. Bogen stiller et tankevækkende spørgsmål, nemlig om det kan være rimeligt, at en person næsten alene foretager evalueringerne i skoleforløbet, da forskningen har vist, at evalueringer er meget personafhængige.
Bogen kan relateres til Evaluering og læring.