Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ridder Ras og det farlige vandfald


Beskrivelse


Prinsesse Liv inviterer Ridder Ras op på slottet. Frede Fidus driller Ridder Ras, så han kommer galt af sted over for Prinsesse Liv. Mon hun så bedre kan lide Bette Rolf? Du kan selv læse historien eller klikke på lydklippene for at få den læst op. Med opgaver og lærervejledning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2009

af

af

Vibeke Axelsen

d. 1. dec. 2009

Som de andre bøger udgivet i serien Læsefidusens kapitelbøger kan denne anvendes til både højtlæsning, fritidslæsning fra ca. 8 år og som fælleslæsning i læse- og litteraturundervisningen i indskolingsklasserne. På forlagets hjemmeside kan gratis hentes konkrete undervisningsoplæg.

Med de samme personer som i den forrige bog om Ridder Ras fortælles her en historie om, hvordan det er bedst at holde sig til sandheden fra begyndelsen og at være sig selv med de styrker og svagheder, man har. Det erfarer Ridder Ras. Han vil gerne gøre indtryk på Prinsesse Liv, men han bliver forledt af Frede Fidus til at snyde ved en bueskydningskonkurrence. Han får dog dårlig samvittighed og vil gøre det godt igen, men han når det ikke, før der sker dramatiske ting, der kunne være gået gruelig galt. Heldigvis går det godt, hvilket ikke er Ras' fortjeneste. Frede Fidus? Ja, han får røde ører. Læserne vil glæde sig over fortællingen og retfærdigheden i slutningen. Illustrationerne supplerer og udvider teksten. Et enkelt sted - i et brev - er den på vellykket vis integreret i teksten.

Størrelse, omfang, layout og illustrationer ligner alle de forrige bøger i Læsefidusens kapitelbøger.

Alle bøgerne i serien er yderst efterspurgte af målgruppen, og dette ridderunivers vil også tiltrække de små læsere. Det giver tryghed med genkendelighed, og når indhold og sprog er kvalitet, kan det jo ikke blive bedre.