Bøger / skønlitteratur / roman

Ritualer


Beskrivelse


Krimi. Politidykkeren Flea Marley finder en afskåret hånd i Bristols havn, og det udvikler sig til en voldsom og kompleks sag med tråde til byens misbrugsmiljøer, afrikansk mystik - og hvor ikke mindst personernes traumatiske fortid spiller ind i en sag, hvor kommissær Jack Caffery er i centrum for opklaringen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 18. apr. 2011

For læsere med lyst til mørkere og grummere historier med komplekse og traumatiserede personer og en både barsk og spændende handling samt læsere, der er nysgerrige efter nyere engelske forfattere og trends - og fjernt fra femikrimier trods den kvindelige forfatter.

Tokyo er Hayders eneste bog på dansk, men hun har også skrevet krimier. Her følges to tidsspor parallelt for at mødes til sidst i et crescendo: dels en politisag, der begynder med fundet af en afskåret hånd i Bristol havn, og dels personer i byens misbrugsmiljø begyndende 1/2 år tidligere. Plottet udvikler sig til en sag med spor tilbage i de dybt traumatiserede hovedpersoners fortid. Både politidykkeren Phoebe "Flea" Marley og kommissær Jack Caffery samt en række andre personer på begge sider af konflikten er komplekse personer, hvis fortid bliver en del af plottet, og der inddrages yderligere sære typer, dykning samt afrikanske traditioner og overtro/mystik i en sag, der overrasker og fascinerer helt frem til slut.

Caffery har været hovedperson i et par andre (uoversatte) bøger af Hayder, men denne er første del af en sammenhængende trilogi, hvor også Flea Marley er med. Bogen er speciel i sit miks af elementer, men kan kaldes Billingham tilsat yderligere traumer, ondskab, voldsomme oplevelser og vinkler.

Spændende og voldsomt plot med personer, hvis reaktioner og relationer er dybt påvirket af deres fortid og traumer. Interessant og nyt miks af krimielementer tilført nye vinkler. Ny og lovende engelsk krimistil.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2011

af

af

Arne Larsen

d. 6. juni 2011

Bristol danner skuepladsen for denne bloddryppende og intense krimi, der involverer bestialske bortførelser, narkomaner, afrikansk overtro og ritualer. Politimanden Jack Caffery er netop blevet tilkny...