Bøger / skønlitteratur / roman

Robert Ludlums Bourne-sanktionen


Beskrivelse


Den amerikanske agent Jason Bourne bringes i spil i afdækningen af en terrortrussel mod USA, og involveres dybt i både interne opgør i hemmelige tjenester i USA og mellem russiske forbyderkredse samt i afsløringen af et internationalt terrornetværk af nazistisk/muslimsk observans.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 7. sep. 2010

Læsere af spændingsbøger med meget action og med lyst til flere historier om Jason Bourne er bogens målgruppe. Begge navne Ludlum og Bourne vil tiltrække læserne, og navnet genkendes også via film og spil.

Jason Bourne har været hovedperson i flere bøger af afdøde Ludlum, inden hans bo overlod det til Van Lustbader at skrive nye historier om actionheltens udfoldelser. I denne bog forlader han sit alter ego som universitetslærer i lingvistik, David Webb, og begiver sig ud i en voldsom og actionfyldt tour-de-force i en historie, der udover regelmæssige kamp- og voldsscener med mange døde byder på russiske forbrydere, magtkampe mellem amerikanske hemmelige tjenester og ikke mindst et terrornetværk af nazistisk/muslimsk observans med et bombemål i USA. Der er genbrug af alle genrens virkemidler i et højt tempo, og uden at jeg et øjeblik var i tvivl om, at Bourne klarer ærterne, og at der venter ham nye eventyr. Sine steder meget voldelig og med et lettere kompliceret plot.

Van Lustbader skriver videre på serien om Jason Bourne, og bogen fortsætter kronologisk cirka, hvor Bourne-forræderiet sluttede. Der har gennem tiderne været mange spændingsbøger og film i denne genre. Denne er i samme stil som bl.a. den forrige i serien og de nyere James Bond-film, men ikke så god som Forsyth og Ryan.

Godt håndværk og en historie med velkendte ingredienser i højt James Bond-tempo, men rigeligt lang og meget voldelig, så den ligger midt i spændingsfeltet og er ikke den bedste i serien.