Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rod & co og den sidste hemmelighed


Beskrivelse


Den mystiske dreng Rod har fået hukommelsen tilbage. Sammen med sin ven Lukas og troen på Jesus, tager han kampen op mod dem der vil ham til livs.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2017

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 23. juni 2017

De sidste brikker i mysteriet om drengen Rod falder på plads. For børn i alderen 9-12 år med interesse for krimi, kristendom og stærke venskaber.

Syvende og sidste bind i serien "Rod & Co". Den mystiske dreng Rod har i næsten et år levet med hukommelsestab i det kristne fællesskab hos familien Schmidtsteiner. Da han juleaften bliver udsat for mordforsøg, får han sin hukommelse tilbage. Men den der forsøgte at slå ham ihjel er stadig på fri fod, så Rod kommer under politibevogtning. Rod skriver alt det han kan huske om sin familie og sit tidligere liv ned i en notesbog, som han kalder for "Rods bog". Alt er dog ikke klaret med at have fået hukommelsen tilbage. Rod får brug for venskabet med Lukas, Tim og de andre fra den kristne menighed, da han beslutter at tage kampen op mod dem der vil ham til livs.

Et kristent syn på tilværelsens store og små problemer fylder meget i fortællingen, men der er skruet mere op for spændingen end i nogle af seriens tidligere bind. Plottet er sådan set meget godt om end det er lidt forudsigeligt og omstændigt, men alt i alt bliver du ganske godt underholdt. Især i bogens sidste del. Er du troende eller interesseret i kristendommen, så vil du også få meget ud af de mange diskussioner om kristne værdier. Bør læses som en afslutning på serien.

Seriens øvrige bind byder på flere oplevelser med Rod og Lukas. En anden bog om hukommelsestab er Drengen, der mistede hukommelsen.