Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Koks i kulissen


Beskrivelse


Kommunen vil lukke teatret, plejehjemmet og ældreboligerne, hvor Markus' morfar bor. Markus, hans venner, morfaren og nogle af de andre gamle, sætter en vanvittig og ikke særlig gennemtænkt plan i gang for at redde det hele. Mon det lykkes?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 5. nov. 2018

Kommunen vil lukke teatret, plejehjemmet og ældreboligerne, hvor Markus' morfar bor. Markus, hans venner, morfaren og nogle af de andre gamle, sætter en vanvittig og ikke særlig gennemtænkt plan i gang for at redde det hele. Mon det lykkes? Fra 11 år.

Markus er en temmelig almindelig og ikke særlig modig dreng, med en lettere pinlig mor, en god ven og en pige, han er lidt lun på. Markus' morfar og hans halvskøre, elskelige venner fra plejehjemmet, overtaler Markus og hans venner til at være med i et teaterstykke. Morfar vil spille bibelhistorier og Markus er lidt nervøs for, hvad de andre siger til det, de er nemlig kristne i hans familie. Da det viser sig at kommunen vil lukke både teater og plejehjem, tager børnene og de gamle affære. De laver detektivarbejde for at opspore, om der ligger noget lusket bag, og så sætter de deres forestilling op på det gamle teater. Alt sammen i en hvirvelvind af tossede hændelser.

Bogen er spændende og humoristisk, på den lidt gakkede måde. Persongalleriet er realistisk og selvom bogen har et kristent tema, vil både troende og ikke-troende børn kunne spejle sig i den. Den er udmærket skrevet og dens charme er det stærke venskab, der udvikler sig mellem børn, gamle, og andre skæve eksistenser i den lille by.

Den ligner andre sjove bøger, hvor børn bliver nødt til at redde trådene ud i de voksnes rod, som fx KidnapningIqbal Farooq i krise og Iqbal Farooq i kriseDen ligner andre sjove bøger, hvor børn bliver nødt til at redde trådene ud i de voksnes rod, som fx Kidnapning og .