Bøger / skønlitteratur til børn

Rod og Bjørne tegner


Beskrivelse


Billedbog. Rod elsker at tegne. Han har tegnet monstre på alt papiret, og så kommer Rods ven Bjørne og tegner på bagsiden. Nu bliver de uvenner - mon de kan blive glade igen?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2019

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 23. sep. 2019

Rod og Bjørne er gode venner. De elsker at tegne - men det kan godt være svært at deles om tegnepapiret! Billedbog for børn fra 3 år.

Rod elsker at tegne, og han er rigtig god til at tegne monstre. Han tegner løs, og pludselig er alt papiret brugt. Rod tegner videre på væggene - og nu kommer Bjørne. Han vil også tegne. Der er ikke mere papir, men så kan han jo bare tegne på bagsiden af Rods tegninger. Det skulle han aldrig have gjort - nu bliver de begge to vrede og kede af det. Men så finder Rod på noget sjovt! Forfatteren har selv illustreret og er ny på dansk. Rod og Bjørne er tegnet som en slags dyr.

Det er en herlig historie med gode, udtryksfulde og humoristiske tegninger. Konflikten er beskrevet, så man fuldstændig genkender sammenstød og forsoning mellem venner i børnehavealderen, og bogen vil være sjov at læse højt for børnehavebørn.

Bogens historie, streg og stemning minder rigtig meget om Hvem er sur?, som er til lidt yngre børn.


litteratursiden.dk

d. 13. nov. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 13. nov. 2019

Hvad gør man, når man gerne vil tegne, men ens bedste ven har brugt alt papiret? De to venner, Rod og Bjørne, elsker at tegne. Rod bliver så begejstret, at han tegner på alt papiret, fordi han har så...