Ud fra egen slægtshistorie fortæller forfatteren om et stykke dansk kolonihistorie fra Dansk Vestindien og Grønland. Bogen kan læses af (slægts)historisk interesserede, men det er en fordel at vide noget om emnet i forvejen.
De danske kolonier i Grønland og Dansk Vestindien gav sociale og økonomiske muligheder for mange. Ud fra dagbøger, breve, familiearkiver og officielle kilder fortælles der en usædvanlig slægthistorie. Forfatterens bedsteforældre, Pastor Ejnar og Anna Mette Olsen boede på St. Croix 1912-16, og vi får et nært indblik i kirkelige forhold, foreningslivet og landarbejderstrejken i denne periode. Øerne blev solgt i 1917, og Ejnar Olsen kom tæt på forhandlingerne. Deres søn, Ole, rejste til Grønland i 1949 og forelskede sig i Julie, datter af den kendte indflydelsesrige grønlandske politiker Frederik Lynge (1889-1957). Ole og Julie, som er Lensa G. Olsens forældre bosatte sig i Lyngby og var her aktive i det grønlandske foreningsarbejde. Sort-hvide fotos letter den brede tekstside, der er skrevet med stor skrift. Navneregister og kilder.
I forhold til udgaven fra 2008 er bogen udvidet med nye fotos og mere stof om Grønland.
Det er dansk kolonihistorie fra Dansk Vestindien og Grønland set gennem forfatterens slægt. Historien bliver levende på en ny måde, fordi man får et indblik i, hvad der drev de omtalte personer. For historisk og slægtshistorisk interesserede.