Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Røverhistorier fra et rejseliv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Patrick Leis oplevelser som rygsækrejsende i Asien, fra forskellige rejser foretaget i perioden 1970-2002. Mangel på planlægning byder på mange overraskelser og forhindringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2012

af

af

Jette Andreasen

d. 21. feb. 2012

Disse rejsefortællingers målgruppe er unge rygsækrejsende, der ikke lader sig skræmme af de overvejende negative oplevelser forfatteren bringer til torvs.

Patrick Leis har tidligere skrevet skønlitteratur for unge. Her har han samlet et udvalg af mange års oplevelser som rygsækrejsende. Fra 1987 i Egypten og Indien, 1989 i Sri Lanka, 1992 i Nepal og Thailand, 1993 i Malaysia og Pakistan til 2002 i Indonesien. Det virker, som om han som rejsende sætter en ære i ikke at have styr på ret meget. Derfor handler oplevelserne om busser, som ikke kommer, manglende stempler i pas, vandring uden ordentligt udstyr etc. Lidt naturbeskrivelser bliver det til, men de mennesker han møder fremstår ret anonyme. Bedst er det at møde vennerne hjemmefra ude i verden. Tonen er for det meste lidt friskfyragtig. Bogens illustrationer består at sorthvide fotocollager med kort over de besøgte steder ved hvert kapitels start.

I modsætning til forfatterens tidligere rejseguide Den sorte bog om rå rejsetips, 2010 indeholder bogen her ikke konkrete rejseråd. Andre rygsækrejsende har skrevet letlæste bøger om nogle af de samme lande i Asien. Skønt rejserne ikke er problemfrie, får man et mere nuanceret indblik i natur og kultur i fx Kim Sjøgaard: I en anden verden : fra dansk drøm til asiatisk virkelighed, 2007 og i Finn Gunst Christensen: Jorden rundt i en rygsæk, 2008.

Disse røverhistorier handler mest om rejselivets bagsider, og vil enten tiltrække eller afskrække unge rygsækrejsende.