Bøger / faglitteratur / rejseguides

Rom


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En række personlige skildringer om seværdigheder og livet i Rom.

Indhold

  • Intro : mit Rom / Thomas Harder

  • Kirken : pavens by / Thomas Harder

  • Skt / Mogens Nykjær

  • Peter : foran porten til Peterskirken / Mogens Nykjær

  • Maleren : en dag med Caravaggio / Mogens Nykjær

  • Fontænerne : et lykkeligt ægteskab mellem vand og sten / Jesper Storgaard Jensen

  • Genbrug : antikkens efterliv i middelalderen / Maria Fabricius Hansen

  • Afveje : det ukendte Rom / Karl Aage Rasmussen

  • Fascismen : tilnærmelser til et tredje Rom / Steen Bo Frandsen

  • Muren : rundt om det gamle Rom / Alfredo Tesio

Se alle (14)

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2012

af

af

Kent Skov

d. 26. mar. 2012

Rejsebogsserien her er for den "intellektuelle", erfarne rejsende, der (også) er interesseret i den (kultur)historiske dimension bag de kendte seværdigheder i de meget populære storbyer. De er således ikke primært anvendelige som traditionel guidebog. Teksternes personlige præg gør dog de enkelte artikler tilgængelige og læseværdige.

Ny rejsebogsserie om foreløbig seks udvalgte og populære storbyer med vægt på det kulturhistoriske stof. De prunkløse og sporadisk, men velillustrerede bøger udsendes i den ny serie "Vide verden". Bøgernes tilgang er den indsigtsfulde personlige og faglige baggrundsartikel om en række attraktioner og karakteristika i de forskellige byer. I de tre bøger, der er genstand for anmeldelsen her, Rom, Berlin og Paris, er niveauet højt. Artiklerne er skrevet af danskere med en særlig familiemæssig/faglig tilknytning til de pågældende rejsemål. Om Paris skriver den dansk/franske forfatter Stéphanie Surrugue, der er vokset op i både Paris og Danmark den fine introartikel. Ditto for Rom-bogen, hvor dansk/italienske Thomas Harder står bag. Hver bog rummer 12-13 gode artikler om byernes kendte og mindre kendte lokaliteter og historier.

De tre rejsebøger i en ny serie storbyguides går i dybden med de udvalgte emner og supplerer fint de eksisterende mere opremsende storby-guides, der dominerer markedet, fx serien Top 10.

Ny serie kvalitetsrejsebøger med indsigtsfulde og velskrevne artikler om udvalgte seværdigheder og kulturhistoriske emner i de udvalgte storbyer.


litteratursiden.dk

d. 2. dec. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 2. dec. 2019

Roms unikke historie smelter sammen med nutidens levende hverdag. Byen er den tredje mest besøgte turistdestination i EU, og det er en by med stor kulturel betydning. Bogen om Rom indledes med et for...


Weekendavisen

d. 10. aug. 2012

af

af

Heidi Laura

d. 10. aug. 2012