Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Rose og drengene


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


11-årige Rose er vild med Sigurd. Men hvad gør man, hvis man gerne vil være kærester? Og kan man komme til at svigte sin bedste veninde for en dreng?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 23. sep. 2014

Hverdagsberetning for piger mellem 9 og 11 år, som vil kunne genkende de svære tweens-følelser. Bogen vil gøre sig glimrende blandt bibliotekets øvrige pigebøger. Bogen udkommer i Carlsens Sommefugleserien, som er vældigt populær blandt børnebibliotekets lånere.

Den danske forfatter kommer her med 2. del i serien om Rose. Rose er nu 11 år og går i 5. klasse. Hun oplever den første forelskelse og får sin første kæreste samtidigt med at hun skal navigere i veninde-kliker. Alt sammen midt i den svære tid som betweenager, hvor hun både har rigtigt meget brug for sine forældre samtidigt med, at hun også har brug for at skubbe dem væk. Forfatteren rammer aldersgruppen lige på kornet. Forfatteren skriver fortættet og levende med Rose som fortæller. Bogen vil også være oplagt til forældre og voksne, som gerne vil have et indblik i de mange følelser, der kendetegner betweenagers i dagens samfund. Det er ikke nødvendigt at læse bøgerne i rækkefølge, ligesom serietilhørsforholdet ej heller er markeret på bogens omslag. Den lyserøde forside med fotocollage af hovedpersonerne vil tiltale målgruppen.

Bogens styrke er, at den beskriver danske forhold, og den svarer i kvalitet til de øvrige bøger i serien fx Sandhed eller konsekvens af Chrissie Keighery.

Rigtig fin bog om at være en dansk pige midt i de svære betweenager-år.