Bøger / faglitteratur

Roskildebispens byggeri : kirker, klostre og borge på Sjælland-Møn mellem ca. 1250 og 1550


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2013

af

af

Lars Ovesen

d. 16. sep. 2013

Egner sig for låneren der ønsker en detaljeret og dybdegående beskrivelse af byggeriet af diverse kirker, klostre og borge på Sjælland og Møn i tiden mellem 1250 og 1550. Den opgaveskrivende låner med problemformulering indenfor bogens emne vil være godt hjulpet på vej.

Som forfatteren, Helge Nielsen, selv nævner i bogen så blev arkitekturen i datidens bispedømme slet og ret kaldet håndværk. Og dette er netop et af de gennemgående temaer ved denne bog. Bogen er opdelt i en række kapitler der belyser diverse aspekter ved så store byggerier. Kapitlerne har overskrifter som "Middelalderens perioder og de befolkningsmæssige rammer", "Måleenheden ved kirkebyggeriet" eller "Købsstadskirker og klostre". Sproget der benyttes i bogen er til tider forholdsvis teknisk, hvilket bevirker af man som læser skal koncentrere sig om teksten. Bogen indeholder en lang række farvefotos, samt en mængde detaljerede tegninger og diverse grafer. Selve bogen er udgivet i en super hardback kvalitet, med store tykke, læsevenlige sider.

For yderligere informationer om danske historiske kirkebyggerier se: Et byggeri for Vorherre og evigheden : danske romanske kirker, planlægning, planer og målforhold, fra 2011.

En meget smuk og gennemarbejdet bog, der vil tilfredsstille selv den kræsne låner. Emnet taget i betragtning bør bogen dog købes med forsigtighed af de mindste samlinger.


Kristeligt dagblad

d. 28. nov. 2013

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 28. nov. 2013


Årbog / Historisk Samfund for Præstø Amt

2014

af

af

Carsten Koch

2014