Bøger / skønlitteratur

Rubén Darío i udvalg


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Modernismens sydamerikanske fader Rubén Darío (1867-1916), præsenteres med et udvalg af digte, essays, noveller og den ufuldendte roman "Mallorcas Guld".

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2014

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 5. dec. 2014

Modernismens sydamerikanske fader Rubén Darío, præsenteres med et udvalg af digte, essays, noveller og romanen "Mallorcas guld". Til læsere af litteratur fra Sydamerika.

Rubén Darío (1867-1916) er en nicaraguansk forfatter, hans navn forbindes af mange med starten på modernismen i den spansksprogede litteratur. I bogen er der et udvalg af Daríos digte, essays, noveller og romanen "Mallorcas guld". Til nogle af digtene er der sideløbende med den danske tekst også den spanske.

Uden for Sydamerika er der få der kender til Rubén Darío. Han er ellers en af de fineste repræsentanter for starten af den latinamerikanske modernisme, og selvom teksterne er gamle virker de ikke bedagede. Specielt hans digte er i særklasse og emmer af elegante allegorier og et kreativt billedsprog.

Darío minder meget om forfattere som Jorge Luis Borges, Rainer Maria Rilke, og danske Sophus Claussen. Han nævner også, at en stor inspirationskilde for ham var den franske forfatter Paul Verlaine. Darío har ikke før været oversat til dansk, bortset fra enkelte digte i forskellige litterære tidsskrifter.


Kristeligt dagblad

d. 5. feb. 2015

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 5. feb. 2015


Weekendavisen

d. 23. jan. 2015

af

af

Lars Bonnevie

d. 23. jan. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

af

af

Rigmor Kappel Schmidt

Årg. 29, nr. 3 (2015)