Bøger / faglitteratur / biografier

Rundt om Rune


Beskrivelse


En mor fortæller om sin psykisk syge søn, Rune Christian Clausen (1979-2006), der begik selvmord. Gennem beretningen fokuseres på to spørgsmål: Hvordan kommer de efterladte videre? Og hvordan opdager man faresignalerne? Herudover afsnit om specialiseret behandling af unge med psykose (OPUS).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2009

af

af

Lis Pedersen

d. 9. mar. 2009

Bogen henvender sig primært til efterladte.

Unni Bille-Brahe, Landsforeningen for efterladte efter selvmord, har skrevet forord. De efterladte fortæller deres historie, og professor Merete Nordentoft har skrevet om arbejdet i OPUS. OPUS arbejder for at tilbyde en specialiseret indsats for unge med psykose. Rune var en ung mand ,der havde en normal og ligevægtig barndom, men i puberteten begyndte han at få det svært. Han fik diagnosen skizofreni, og han begik selvmord til sidst. Andre pårørende fortæller kortere om deres problemer efter selvmordet. Selvom de var i chok, var der ingen offentlig hjælp at hente, og hvor går man så hen. Man kan evt. gå til SR-bistand, som efter en introduktionssamtale henviser en til en relevant selvhjælpsgruppe. Andre steder kan man opsøge Landsforeningen for efterladte efter selvmord. Afsnittet om OPUS er en detaljeret gennemgang af tankerne bag projektet, og hvordan man konkret arbejder. OPUS har teams i flere byer landet over. Den første del af bogen er let læst, og man forstår de mange spørgsmål, som de efterladte står med, og den frustration det skaber. Artiklen om OPUS er vanskeligere, men kan læses af de fleste. Sidst er der adresser.

Himmelsmilet : sorgens dagbog, 2008 - en efterladts beretning - og Efterladte efter selvmord , 2008 er de 2 bøger, der til sammen kan sammenlignes med Rundt om Rune. De supplerer fint hinanden.

Det er en fin bog om selvmord og de efterladtes problemer, og den har appel til et bredt publikum.


Sind bladet

Årg. 39, nr. 3 (2010)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 39, nr. 3 (2010)Informationer og udgaver