Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Så går vi, Buller!


Beskrivelse


Anna skal i banken for at veksle sine småmønter. På vej ind i banken ramler en hætteklædt mand ind i hende, og han taber en pose, som der kort efter kommer rød røg op af. En bankrøver har været på spil.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 24. feb. 2012

To fine, hyggespændende seriebøger for børn, der netop er kommet godt i gang med læsningen. Især velegnede til selvlæsning for aldersgruppen 5-7 år.

Forfatteren kendes fra virkelig mange gode bøger for yngre børn, både fag- og skønlitterære. Mest kendte og elskede er nok seriebøgerne Mikro Dingo. De to historier her er små hverdagsdramatiske episoder med pigen Anna og hendes hund Buller i centrum. I Rolig, Buller! lukkes Buller inde i bilen, mens familien handler. Efter nogle misforståelser forvilder en gammel mand sig ind i familiens bil og kan ikke komme ud igen, fordi Buller holder vagt udenfor. Så går vi, Buller! er endnu mere dramatisk og handler om et bankrøveri, som Anna er vidne til. Med hjælp fra Buller bliver Anna dagens helt, da hun hjælper med at fange røveren. Historierne er ganske enkelt fortalt og fortællingen spiller ganske tæt sammen med Jesper Tom-Petersens realistiske og illustrative stregtegninger. Historierne fortælles uden skjulte lag eller komplicerede person- og miljøportrætter - enkelt, let og tilpas spændende.

Fortællingerne om Buller og Anna kan i indhold, sprog og tone bedst sammenlignes med letlæsningsserierne om Bella, med Silje-bøgerne eller de hverdagsrealistiske fortællinger om Felix og far.

To fine fortællinger til den første selvstændige læsning - altså læsningen umiddelbart efter de endnu lettere, lydrette begynderbøger. Historierne er identificerbare, søde og dramatiske uden at være hverken farlige eller uhyggelige.