Bøger / skønlitteratur / roman

Så snart man åbner vinduet ud til den populære sol vælter årets første flue ind i rodet


Beskrivelse


Digte om den forestillede virkelighed der konstant udfordres af den reelle virkelighed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2016

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 14. mar. 2016

Digte om den forestillede virkelighed, der konstant udfordres af den reelle virkelighed. Til læsere af ny moderne dansk lyrik.

Det man forestiller sig er sjældent det virkeligheden ender med at være. I denne bog af Jonas Okholm Jensen kommer hverdagen under lup, og kontrasterne mellem det man forestiller sig og virkeligheden skinner igennem. "I aften skal vi have lasagnette. Og så et billed af en baby der har brækket sig på gulvet og en hund der er ved at slikke det op. I aften skal vi have lasagnette. Og så et billede af fiskeleret i Stevns Klint. I aften skal vi have lasagnette. I aften skal vi have lasagnette med skruer." Bogen er Jonas Okholm Jensens debutbog.

Okholms digte er dels tilfældige optegnelser fra hverdagen, blandet med drømme og forestillinger om fremtiden. Men digtene er også en sær tilstand af næsten stillestående apati. Okholm Jensens digte er så afslappede og nede på jorden at de til tider virker ugidelige og næsten ikke vil fældes ned på papiret. Det lyriske håndværk er måske ikke i højsædet, men det er meget originale og stemningsfyldte digte.

Digtene anbefales til dem, der holder af nyere digtere som fx Rolf Sparre Johansson, Victor Boy Lindholm og Caspar Eric.


Jyllands-posten

d. 29. mar. 2016

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 29. mar. 2016